Ta gärna kontakt med mig

Hej jag heter Micke Marklund, välkommen till mickemarklund.se. Det blev enklast så.

Historien bör berättas där den är född, i hantvekarens verkstad. Att återuppliva bortglömda hantverk, eller förvandla hantverksarvet till designdetaljer i nyproducerade alster för gammal kunskap och teknik vidare. I min verkstad tillverkar jag saker jag tycker om i tekniker jag gillar.

I hela mitt arbetsliv har jag varit verksam med affärer inom bygg, snickeri, konstruktion, design och formgivning. Nu som nybliven pensionär och med alldeles för mycket spring i benen är jag därför glad för min lilla verkstad där jag snickrar, slöjdar, bygger och timrar.

Finner även glädje i köket. Matlagning har alltid varit en annan passion genom livet. Ett kul minne var det Guld jag var med om att vinna i Grill-SM. Det är länge sedan men vikten av att återuppliva bortglömda hantverk har inspirerat mig att tillverka kryddblandningar jag fastnat för genom åren. Smaker jag vill skall leva vidare. Och att inspirera andra.

Gillar samarbeten. Att visa upp produkter från andra hantverkare med liknande synsätt och värderingar som mina här i mitt lilla skyltfönster är en möjlighet. Den lille blir ofta större tillsammans.

Jag kallar mig Hantverkskreatör.

Ett egenpåhittat ord sprunget ur tanken när jag satt och funderade – vem är jag nu när arbetslivet är över?

Vad gör jag om dagarna? Jobbar jag mot mål, envetet mot ett och samma mål?

-Nej, jag gör det jag tycker är kul, ofta ostrukturerat och på mitt eget sätt. Ena dagen blandar jag kryddor, nästa dag snickrar jag för att timra en tredje dag.

Jag vill vara unik och skapa saker på mitt eget originella sätt kopplat till mina intressen och erfarenheter. Ena stunden med mina händer, nästa med mina smaklökar.

Jag är alltså en kreatör, en Hantverkskreatör.

Kontakta gärna mig genom att mejla: 811marklund@gmail.com